• Wordpress Websites

    Ik heb de laatste jaren heel wat Wordpress websites opgezet. De reden hiervoor is simpel: Wordpress maakt het mogelijk op een hele snelle manier een compleet werkende site op te leveren waar een leek (ik bedoel dit in positieve zin) direct mee uit de voeten kan. Deze heeft direct al beschikking over een uitgebreid CMS-systeem, een mogelijkheid voor het beheren van meerdere gebruikers, en een uitgebreide historiefunctie. Ook kan de klant eenvoudig plug-ins downloaden en integreren, die de site tal van nieuwe functionaliteit kunnen bieden. Denk aan videospelers, social media en goede vindbaarheid.

    Beperkingen
    Natuurlijk heeft Wordpress beperkingen en kan er van alles misgaan wanneer er 'foute' plug-ins worden geinstalleerd, maar dat is meestal zo weer opgelost waarna de klant weer verder kan. Daarbij is het heel eenvoudig om de vormgeving van een Wordpress website aan te passen. Er zijn al tal van themes te downloaden, maar het is ook erg simpel om er zelf een te ontwikkelen. Ook aanpassingen in de PHP code zijn mogelijk, zeker nu sinds versie 3 de hoofdcode gescheiden is van de theme- of paginacode.

    Kortom, om snel een werkende site op te leveren voor een niet al te veeleisende klant, kan Wordpress beslist een uitkomst zijn.

‹ HOME Meer websites