• Deze website

  Het concept
  Mijn eerste website bouwde ik al in 1997 en als ik deze nu terugzie schaam ik mij diep.. Onderhand is dit alweer mijn achtste, en begin ik er zowaar handigheid in te krijgen! ;) Waar ik vroeger wel eens een website specifiek over mijn werk, of specifiek over mijn gezinsleven heb gebouwd en onderhouden, wilde ik dit nu dichter tot elkaar brengen. Ook met het oog op een nieuwe baan moest deze site juist ook over mij persoonlijk gaan, over die persoon die straks misschien wel een nieuwe collega of werknemer is. Wel probeer ik hierbij vooral 'technische' onderwerpen aan te snijden. Ik ben nu eenmaal een techneut en voor heel persoonlijke dingen is er altijd nog Facebook. Zodoende dus; 'Dingen die mij bezig houden'. In de letterlijke en figuurlijke zin.

  Backend
  Ik had mij er vanaf kunnen maken met een Wordpress-installatie en een paar blogposts over spelletjes of een website die ik gemaakt heb. Maar dat vond ik veel te makkelijk en totaal niet creatief. Ik besloot al snel zelf een site te bouwen, op basis van een groot backend-framework. Met Symfony had ik inmiddels al vijf jaar gewerkt, liever probeerde ik wat nieuws. En op dit moment is Laravel een erg populair framework, dus wilde ik hier graag zelf enige ervaring opdoen. Dit is aardig gelukt, al ben ik nog niet klaar en mis ik nogal wat handige Symfony-features en plugins zoals een fatsoenlijke admin generator.

  Frontend
  Naast Laravel besloot ik het Twitter Bootstrap frontend framework te implementeren. Hiermee ligt al direct een stabiele basis voor het toepassen van een design. Bootstrap gebruikt de jQuery-library voor allerlei functionaliteiten, dus ook die kwam op de lijst met benodigdheden. Ik heb gekeken naar een nieuwe manier om navigatiepunten weer te geven, en besloot Masonry hiervoor in te zetten. Hiermee worden navigatiepunten, die in hoogte kunnen varieren, altijd op een efficiente wijze gerangschikt op de pagina. Op deze manier kon ik de site mooi responsive maken. Ook heb ik SASS / Compass gebruikt als CSS preprocessor, om het schrijven van CSS te vergemakkelijken en de uiteindelijke code te comprimeren. Tot slot, voor alternatieve lettertypen vond ik Google Webfonts zeer geschikt, en hier en daar heb ik Canvas toegepast om wat extra dynamiek aan te brengen. Daarbij gebruik ik standaard het CreateJS framework.

  Tevreden
  Ik ben zeer tevreden met het resultaat. De gebruikte technieken zijn eigentijds en voegen allen iets toe. Het design is conservatief maar stijlvol, en ik hou van al die kleine details, zoals navigatie die automatisch sticky wordt, CSS transities, de manier waarop alles responsive wordt en het vloeiende scrollen. En ik heb nog wel een paar ideeën die ik in de nabije toekomst wil toevoegen.

‹ HOME Meer websites